Workshops & Arrangementen

Galerie ’t Lithse Paard biedt diverse mogelijkheden. Zo is het mogelijk om met een groep een workshop beeldhouwen en/of letterkappen te volgen, onder het genot van een drankje en Lithse broodjes. Een workshop is te volgen in een dagdeel maar ook op meerdere dagen.

 

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

Toeristische attracties

De oudste sporen van bewoning in  Lith dateren van 700 tot 500 voor Christus. 991 was het jaar dat er voor het eerst over Lith gesproken werd. Lith komt waarschijnlijk van het woord Lithan dat ‘varen’ en ‘oversteekplaats’ betekent. Lith was een agrarisch dorp waar ook handel werd gedreven via de loswal. De wal waar nu het pontje van Lith je naar de overkant van de Maas brengt.

 

Nog altijd herken je in Lith bijzondere Middeleeuwse kenmerken: zo zijn er de middeleeuwse paden, is er een heuse interactieve dorpswandeling (zie ook: www.dorpaanderivier.nl), een museumboot ‘t Viske, tal van terrasjes, de prachtige Prinses Maxima sluizen uit 1935 en.... natuurlijk op de Lithse Dijk de ambachtelijke beeldhouwerij Atelier Pierre Juste met haar eigen galerie ‘t Lithse Paard.

 

Overnachtingen

In Lith vindt men enkele Bed & Breakfast-locaties. Een van deze locaties is zelfs in de oudste woning van Lith. In deze woning heeft de dokter ‘Tjerk van Taeke’ van het beroemde boek ‘Dorp aan de Rivier’ van Anton Coolen en de gelijknamige film van Fons Rademaekers, gewoond. Ook heeft hier Napoleon geslapen en heeft in de uiterwaarden voor de deur van dit beroemde huis, Julius Caesar zijn enige veldslag gestreden.

 

Naast de galerie, op nummer 36, vindt men een B&B.